Tintapatron, HP 301 patron utántöltés

Tintasugaras nyomtató - A tintapatron költségén rettentően sok forintot takaríthatunk meg

HP 901 patron: Nyomtatni muszáj, de korántsem mindegy, hogy milyen magas áron rendelünk tintapatront. A Refillparadise tintapatron (HP 300 patron ár) weboldalán fedezhető fel cikk. A tintapatron nagyon magas áron kapható. Napjainkban már a tintasugaras nyomtatók a mindennapjainknak éppen olyan megszokott részét képezik, mint az egyéb informatikai eszközök.

A legfontosabb probléma tintapatron töltésnél, hogy mindenképpen a tintapatron fúvókasorának újbóli elindítása, a fúvókalégtelenítés. Ha csupán csak festéket töltenénk a tintapatronba, viszont a fúvókasor kapillárisaiban még levegő marad, az a tintapatron rövid időn belüli helyrehozhatatlan meghibásodását okozza.

A tintapatron árak ma már az egekben vannak. Csak pár példa: egy HP 301-es fekete patron az üzletekben 4000 forint felett van, a HP 301 színes tintapatron pedig majdnem 5000 Ft. A Canon nyomtatók esetében még rosszabb a helyzet. Egy fekete PG-40 tintapatron kb. 5-6000 Ft, egy színes CL-41 tintapatron pedig 6-7000 Ft körül van. A többi Canon és HP tintapatronok is hasonló a szituáció: a tintapatronok megfizethetetlenül drágák lettek. Pedig nyomtatni muszáj.

Forrás: refillparadise.hu, 2019-11-09 15:43