Imádni való mesekönyv, amit szeretnek a gyerkőcök

A felnövekvő kölyöknek tetemes szüksége van arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a sima emberi viszonyokat, szimpatizáljon a bajnokokkal

Mesekönyv - A mesekönyv illusztrálása úgy készülnek cégünknél, hogy a szülő a kiválasztott mesékből azt a részt elküldi munkahelyünkre, amit akar a gyerekszobában látni illusztrációként. Arra is van lehetőség, hogy több fabulából egy kis képes mesekönyvet alkossunk személyre szabva a gyerkőc igényeinek megfelelően. A mesekönyv történetéből ki lehet ragadni részleteket, amelyeket azután képként, vagy faliképként a csöppség viszontláthat. Ily módon a favorizált fabulabeli mintaképét, vagy mesebeli helyét állandóan láthatja.

Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv sztorijaiban a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz csaknem minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul tetteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell. A népmesék a megélhetési bonyodalmakat mindig tömören és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a lurkó a mondanivaló lényegével kerül szembe, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mesekönyv minden körülményt leegyszerűsít. Alakjait precíz vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben kicsi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Címkék: Mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-07-02 16:53